Agar

Kód: 1948
1 hodnocení
Značka: Wolfberry
1 080 Kč / kg

NAVÁŽÍME DLE LIBOSTI. ZADÁVEJTE HODNOTU OD 0,01 KG.

NOVÁ CENA

100g = 108 kč

Rostlinná náhrada živočišné želatiny vyráběná z mořských řas.

Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak používat Agar
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Jednu kávovou lžičku Agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.

Charakteristika
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

Dávkování
5 g agaru na 300 ml vody a 25 - 50 g cukru. Smíchejte, nechejte 10 minut odstát, potom vařte 15 minut.

Složení
Agar-agar (E406 100 %). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z mořských řas.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie 720 kJ / 172 kcal; Tuky: < 0,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 86 g; Bílkoviny: < 0,1 g; Sůl: 0,04 g.

Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.

Země původu

Španělsko

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
země původu: Itálie
+ zálohovaná sklenice: 13 kč
nebo dones vlastní obaly: zdarma :-)