Kakaový prášek

Kód: 931
Neohodnoceno
391 Kč / kg
papírový
vlastní nádoby předem
vratná sklenice

Kakaový prášek BIO z nepražených ekvádorských kakaoých bobů v RAW kvalitě se sníženým obsah tuku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma. Je vyrobeno z NEPRAŽENÝCH ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje minimálně 10% kakaového másla.

Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje.

Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek).

Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek. 

POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 st.


Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota  1450 kJ (349 kcal)
tuky   13,10 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny 7,86 g
sacharidy    14,6 g
     z toho: cukry    0,45 g
vláknina 37,2 g
bílkoviny  24,65 g
sůl   0,047 g
 
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čaj bylinky a káva
země původu: Ekvádor
poznámka: z bijo dodávky :-)